Saturday, May 16, 2009

[Mari Tidur Bukak Lampu] - One Miss Call

tarikh : tidak di dalam ingatan
mase : senja, (6.30pm - 7.00pm)
lokasi : 3rd floor, site office OAS, P/jaya
lain-lain : 3 orang kat floor, tgh tolong siapkan assg cekin

aku balik lambat haritue, keje berlambak (SRS). mase tue maghrib pun
awal, so kat luar pun makin gelap. dah la aku ni rabun ayam,
maghriblah paling teruk kadar kenampakan aku. Mr dude pun chow, and
pahmi ajak aku main konter (read: Counter Strike). sebab aku nak
jumpe kawan aku, aku pun cakap xnak.

"ti ti ti tii tii.. tidi titi tidi.. we're getting almost ever.." (sfx: ringtone)
sape lah plak call aku nie, kuar name adik.

aku pun angkat la tanpe banyak bicare..

eb: "yo adik, ape cer ?" ^3^
adik: "tader, cekin kate nak jumpe ko arinie, die dah call? "
eb: "tader call pun, cube ko tanye die" ^-^
adik: "occay nanti aku call die"


pelapap (sfx: letak phone)

selang 5 minit :

BANGGG!!! BANGGGGGGG!!! TARATTTAAA!!! TAT!! TAT!! TARATTATATATA!!
CHECKIIIT!! BAAAMMM!!! BAAMMM!! COUNTER TERRORIST WIN!! (sfx: game konter)

selang 10 minit :

BAANNGG!! BANGGG!! OITT, COUNTER TERRORIST NIE TERRER LA, TOLONG
AKU!!! SI******LLL!!! COUNTER TERRORIST WIN AGAIN!!! (sfx: pahmi kalah)

5 minit kemudian :
BAMM!!! BAMMM!! CHECKITTT!!! CHECKKITTT!! TERRORIST WIN!!! BENDE
MUDAH NI PUN KO XLEH NAK MENANG KE (sfx: aku terjebak main konter)

(ulang sfx: ring tone)

kuar name adik lagi sekali. kaco jela adik nie..

????: hello, busy ke? (sore wanita)
eb: tader la tgh wat keje skit, nape?? >3> <-- sambil main konter
????: nanti kite jumpe ek, nanti saye datang sane
eb: occay, datan... pelapap (sfx: telepon off sebelum aku sempat abis cakap) OoO" <-- ekpressi terkejut


(ulang sfx main konter balik) X 3

(ulang sfx telepon aku bunyik)

name adik the return kuar lagi. kaco the return lagi

adik: weyh eb, cekin kate die ade hal arr, x dapat jumpe
eb: err, tadi die cakap nak datang sini -_-"
adik: die call ko ke, hs die tader kredit..
eb: yer la die call aku pakai henset ko, deeee -_-"
adik: eyhh, aku kat opis aku, mane die nak call pakai hs aku..
eb: die pakai hs ko la, ade dalam call log aku nie, jap aku check O.O
adik: baikk ko che.. pelepaapp


(sfx: aku letak phone plak, padan muke adik)

aku check log aku balik, memang ade 3 nombor adik..

tuut tuut tuut tuut (sfx: aku call adik)

eb: WEYYY!!! no ko la call aku tadii..
adik: aku kat opis, cekin kat rumah die, mcm mane die nak call pakai phone aku..
eb: ko jangan nak BANG BANG BOOM aku lak, enggak lucu tue :|
adik: taperla, ade orang lain yg nak cekin siapkan keje tue, tue yg die call ko.. nanti...


pelepap (sfx: aku letak phone lagi)

mistery nusantara:
1. sape yg call aku?
2. sape yg nak jumpe aku?
3. aku cakap ngan sape?
4. sape bole jawap soalan aku ?
5. adekah patut aku tampar adek dengan kelajuan cahaya sebab cakap pasal "orang lain" dikala senja menyinsing ?


"unkel xdapat nak tolong deq "


notation:
sfx = sound effect
adik = name die adik, die bukan adik aku, mcm abang kesepian la lebey kurang, ade abang tapi die bukan abang sume orang. tapi ahmad halim tue abang ahmad bakhtiar
gambar unkel = icon misteri rakyat tempatan
konter strike = kitorang main 15 minit je, pastu sambung wat keje, betul, x tipu
CHECKITT!! CHECKITT = bunyik reload

1 comment: